Jegyvásárlás Online kérdőív

Rebecca Szegedre költözött

Rebecca Szegedre költözött

A Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik a Rebecca próbaidőszaka. Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 26-án.

Alig több, mint két hét múlva tartják a Rebecca című musical szabadtéri világpremierjét hazánk legnagyobb színpadán. Szerdán megérkezett a napfény városába a nagyszabású produkció alkotó- és szereplőgárdája, ám az ezer négyzetméteres Dóm téri játszóhely helyett egyelőre a Szegedi Nemzeti Színház színpadán és próbatermeiben folytatódik a munka Béres Attila rendező, Bolba Tamás zenei vezető, karmester és Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével.

A szerda esti próba kezdetén Juhász Péter, a Színház kommunikációs vezetője fogadta az előadás közreműködőit: az elismert tervezőket, alkotókat, neves színművészeket, zenészeket, rengeteg táncművész és statiszta közreműködőt felsorakoztató csapatot. Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám játsszák a látványos musical főbb szerepeit, de színre lépnek majd a Szegedi Nemzeti Színház és más hazai színpadok kiválóságai: Gömöri Krisztián, Barnák László, Borovics Tamás, Kocsis Tamás, Károlyi Krisztián, Dobos Katalin és Borovics Anna is; Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyívű dalait a Szegedi Szabadtéri Játékok élő zenekara szólaltatja meg.
Béres Attila rendező elmondta, nem szokványos musical a Rebecca, ellenben valódi színházi bravúrokra ad alkalmat. Úgy véli, igazán mély, emberi történet áll az előadás középpontjában, amely valójában a felelősség, a bűnökkel való szembenézés kérdéseiről szól; és amelynek titokzatosságára Sylvester Lévay zeneszerző kiválóan ráérzett a mű megírásakor. A rendező elárulta, reményei szerint a nagy amerikai színpadok effektusaival dolgozó, egyedülálló látványvilágot teremtenek meg a bravúrmusical számára a Dóm téren, hozzátéve: a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelyén minden feltétel adott a nagyléptékű vállalkozáshoz. Béres Attila visszatérő alkotóként jól ismeri a szegedi nagyszínpad jellegzetességeit, kihívásait, és hisz abban, a Rebecca rendkívül erős, emberábrázoló szüzséje, helyesen értelmezve, méltóképpen kerülhet itt színre.

A próba alkalmával Udvaros Dorottya Edythe Van Hopper-alakításába, majd Gubik Petra, azaz „Én” és Dolhai Attila, azaz Maxim De Winter egymásra találásának pillanatába leshettek bele a megjelentek. Az egyelőre még a Nagyszínház termeiben, jelzések között próbált jelenetek hamarosan grandiózus bemutatójuk helyszínén, Madarász „Madár” János animációival, Velich Rita jelmezeiben, Horesnyi Balázs díszletében elevenednek meg a Dóm téren, ahol öt alkalommal, július 26., 27., 28., augusztus 2., 3. estéjén láthatja őket a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

Az előadás teljes szereposztását, alkotóinak névsorát az érdeklődők megtalálhatják a Fesztivál holnapján, ahol online jegyvásárlásra is lehetőségük nyílik, jelenleg még a produkció bármelyik alkalmára.

Megosztom

2024. július 10.


„Mi mindig hiszünk a mesékben” – újra próbál az Ezeregy éjszaka Szegeden

Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség kevesebb, mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.

2024. június 25.

Részletek

Újra Szabadtéri Szalon – a házigazda: Stahl Judit

Újra visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok online beszélgetéssorozata, a Szabadtéri Szalon. A Dóm tér előadásait megelőző, élőben közvetített találkozó háziasszonya harmadik alkalommal is Stahl Judit lesz, aki idén elsőként Péter Bence Live-koncertje előtt várja az érdeklődőket június 27-én 17.00 órától.

2024. június 24.

Részletek

Kirobbanó lendülettel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok

Közel teltházas néptáncgálával vette kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadást megelőzően Barnák László főigazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a programsorozatot.

2024. június 17.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás