Jegyvásárlás

Boublil – Schönberg


Les Misérables

Musical

07. | 29., 30.

Les Misérables

„Ha musical, akkor A nyomorultak a csúcs”

Visszatér a Dóm térre a Madách Színház csapatával a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve A nyomorultak, amelyet 2015-ben Szegeden a Madách a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben mutatott be. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született színpadi mű 1987-ben, éppen a szegedi Dóm téren került először színre Magyarországon. A 2015-ös verziót Szirtes Tamás rendezte. A Madách Színház igazgatója így nyilatkozott az előadásról: „A nyomorultak mindenki számára óriási próbatétel, aki elszánja rá magát, hogy színre vigye. Ez a musicalirodalom egyik legbonyolultabb és leggyönyörűségesebb darabja."
Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A díszlettervező Kentaur azt mondja, A Nyomorultak látványvilága olyan összetett, mintha egy hollywoodi film díszletét tennék fel a színpadra. „Valóban egy szélesvásznú mozit kell a színpadra varázsolnunk: rengeteg benne a képváltás, hihetetlen sok helyszínen játszódik a darab. Összesen nyolc nagy díszletelemet használunk, négy korabeli ház adja a városi képeket. Terveztünk két hatalmas hídelemet is, amely egyik pillanatról a másikra, csatornából alakul át híddá, de közben bírósági pulpitusnak és kórháznak is használható. Az előadás emblematikus eleme a barikád és egy hatalmas zászló. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. Már a Mamma Mia! produkcióban is lehetett látni a Madách Színház igen komoly led-vetítését, ezt mi most másfélszeres méretben fogjuk használni. Ez a legnagyobb vetítőfelület, amit ma, színházban alkalmaznak.
A manapság az Örkény Színházban, prózai szerepekben látható Debreczeny Csaba nem először játszik musicalben. „Az, hogy Javert-t eljátszhatom A nyomorultakban, számomra ajándék a sorstól. A lényemhez, fizimiskámhoz, habitusomhoz nagyon illik ez a karakter, ez a gondolkodó, jogfundamentalista, nagyon szilárd és kőkemény jellem” – nyilatkozott a feladatról.

„Ha valaki színészként a musicalek felé fordul, szerintem is egyértelműen a csúcs A nyomorultak és Jean Valjean szerepe – mondja Zöld Csaba. – Zeneileg és színészileg is nagy kihívás, és egyiket sem lehet könnyelműen venni.” Elmondta, szerinte azért is különleges ez az előadás, mert az új rendezői koncepció szerint a színészek kihasználják a zene lehetőségeit a gesztusokra, mozdulatokra, együtt élnek a zenekarral.

A nyomorultak július 29-én és 30-án látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Debreczeny Csaba és Zöld Csaba mellett főbb szerepekben láthatjuk többek közt Tóth Attilát, Vikidál Gyulát, Vágó Bernadettet, Sáfár Mónikát és Nagy Sándort.

Szereposztás

Rendező: Szirtes Tamás

Szereposztás

Jean Valjean: Zöld Csaba

Javert: Debreczeny Csaba

Enjolras: Nagy Balázs

Marius: Solti Ádám

Fantine: Vágó Bernadett

Cosette: Tóth Angelika

Eponine: Tóth Andrea

Thénardier: Weil Róbert

Thénardierné: Sáfár Mónika

Püspök: Vikidál Gyula

Gavroche: Bauer Gergő

Kis Cosette: Beale Emma

Kis Eponine: Hajdu Luca


Valamint Balog Tímea, Berényi Dávid, Borbély Brigitta, Czuczor Dávid, Eszlári Judit, Galbenisz Tomasz, Juhász Levente, Kecskés Tímea, Kiss Ernő Zsolt, Mező Zoltán, Miklós Eponin, Miskovics Róbert, Nagy Attila, Németh Gábor, Pethő Dorottya, Pető Zsófia, Porzsolt Éva, Ress Hajnalka, Sándor Dávid, Sánta László, Török Anna, Wégner Judit.

Továbbá Babik-Kovács Péter, Füzi Attila, Jencski Zoltán, Kovács Péter, Ködmen Krisztián, Krizsai Dávid, László Anikó, Nagy Róbert, Tatos Linda, Váradi Éva, Végh Kata, Zaka Tamás, Zádori Anita, Zombori Dorottya, Zsitva Réka.

Valamint a Madách Színház Zenekara és Kórusa.

Díszlettervező: Kentaur

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Koreográfus: Tihanyi Ákos

Zenei vezető: Kocsák Tibor

Animáció: Vízvárdi András

Világítástervező: Madarász „Madár” János

Hangmérnök: Ditzmann Tamás

Szcenikus: Szűcsborus János

Karmester: Kocsák Tibor

Koreográfus-asszisztens: Molnár Ferenc, Zádori Anita

Zenei asszisztens: Kutschera Éva

Korrepetitor: Axmann Péter, Erős Csaba, Szegeczky Ágnes

Kórus korrepetíció: Lovas Gabriella

Tánckar kórus betanító: Czakó Dóra

A rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia

Játékmester: Bencze Ilona

 

Megosztom


További előadásaink

Újszeged

Georg Friedrich Händel

Agrippina

opera

07. | 17., 18.
Jegyvásárlás

Graham Linehan

The Ladykillers

Komödie

07. | 24., 25.
Jegyvásárlás
Újszeged

Moliére

Der bürgerliche Gentleman

komödie

08. | 07., 08.
Jegyvásárlás