Jegyvásárlás Online kérdőív

Böhm György – Korcsmáros György – Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese


Szép nyári nap

Neoton musical

08. | 16., 17.

Szép nyári nap

  1. augusztus 16. (péntek), 17. (szombat) (tervezett esőnap: augusztus 18. (vasárnap)

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” – hangzik fel a Neoton Vándorének című, sokaknak ismerős slágere a Veres 1 Színház előadásában.
A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy építőtáborban, közel a jugoszláv határhoz. A humorral és iróniával átszőtt musical középpontjában tinédzserek állnak, akik – akárcsak akkoriban a legtöbben - „önként” vállalták a nyári melót.

Színre lépnek a hetvenes évekbeli fiatalok életének jellegzetes figurái: a táborparancsnok Tóth Antal a Szovjet- Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosztanárnő.
Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, a táborban beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül, édesapja pedig ’56 után disszidált. A két ellenétes neveltetésű fiatal szerelmét sokan persze nem nézik jó szemmel…
Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal: dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak - a máig népszerű Neoton slágerekre.

Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még több sláger… talán nem túlzás azt állítani, hogy a Neoton Família dalai Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA világhírű dallamai, hiszen ma sem hiányozhatnak egyetlen valamire való házibuliból sem.
Idén nyáron a közönség az Újszegedi Szabadtérin is felhőtlenül bulizhat a régi kedvencekre, ahol az is kiderül, vajon több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már tudunk-e felhőtlenül nevetni a múlton?

Az előadás időtartama: kb. 175 perc egy szünettel

Szereposztás

Böhm György – Korcsmáros György – Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese: 

SZÉP NYÁRI NAP

A NEOTON MUSICAL 

két részben

 

Varga Péter – Cseh Dávid Péter

Kovács Juli – Gadó Anita

Sanya – Vincze Márton

Ria – Csáki Edina

Öcsi – Krajnik-Balogh Gábor

Margó – Bajor Lili

Panni néni – Náray Erika / Fésűs Nelly

Tóth Antal – Harna Péter

Rózsika – Zorgel Enikő

Kovács Jenő – Janik László

Tészabó – Pál Tamás

A Pesti Művésznő – Falusi MariannTovábbá:

fiúk, lányok, az építőtábor lakói; valamint asszonyok, a Bácsszentmáriai

Szovjet - Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldogozó melléküzemágának dolgozói: Fésűs Ákos / Kalmár Botond, Géczi Olívia, Maros-Szabó Réka, Szombath Gergő / Kovács Kristóf, Kiss Csinszka Flóra, Kovács Dominik Róbert, valamint a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjaiRendezőasszisztens: Czipó Gabriella, Csányi Erika

Súgó: Paku Éva

Koreográfus-asszisztens: Géczi Olívia

Jelmeztervező: Kemenesi Tünde

Díszlettervező: Michac Gábor

Zenei vezető: Nyitrai László

Koreográfus: Bakó GáborRendező: Böhm György Jászai- és Nádasdy Kálmán-díjas

A produkcióban elhangzó minden dal Pásztor László, Hatvani Emese, Jakab György szerzeménye. Kivételt képez a „Kell, hogy várj" című dal, amely Pásztor László és S. Nagy István közös szerzeménye, a „Sandokan, Sandokan" című dal Guido & Maurizio De Angelis szerzeménye.

„A SZÉP NYÁRI NAP - NEOTON MUSICAL előadását a Szerzői Jogosultak különleges engedélyével az INTERSCENA Művészeti Ügynökséggel kötött megállapodás teszi lehetővé"

A Veres 1 Színház előadása

Az előadást Korcsmáros György emlékének ajánljuk.

Megosztom


További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás