Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Menken-Schwartz-Parnell


A Notre Dame-i toronyőr

musical

08. | 11., 12., 13., 18., 19., 20.

A Notre Dame-i toronyőr

Jövőre Szegeden zeng a Notre Dame! Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokkal érkezik Szegedre a világsikerű musical, mely szerelemről, hősiességről és elfogadásról szól. A Notre Dame-i toronyőrt még sosem adták elő ilyen körülmények között.

2017. augusztus 11., 12., 13., (esőnap: aug. 14., 15.), 18., 19., 20. (esőnap: aug. 21., 22.)

Varázslatos párizsi forgatag fogadja majd a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából.   

A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is.   

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat. 

Az előadást Kerényi Miklós Gábor KERO rendezi, a főszerepet pedig a nemrég Magyarország legsokoldalúbb előadójának választott Veréb Tamás játssza. Időközben pedig Esmeraldáról is lehullt a lepel. A rendező ugyanis elmondta: Muri Enikő és Vágó Bernadett lesznek, akik megszemélyesítik a gyönyörű és kedves, csábító táncával mindenkit az ujja köré csavaró cigánylányt. “Enci évek óta fontos és közönségkedvenc szerepeket játszik az Operettszínházban, alakította már többek közt a Ghost, az Elfújta a szél, a Fame és a Szép nyári nap főbb karaktereit - hangsúlyozta KERO. - Ahogyan Veréb Tomit is nagyon szeretik a nézők például a Mozartban és a Rómeó és Júliában játszott karaktereiért. Külön öröm, hogy kettejükre most plusz reflektorfény irányul a Sztárban sztár műsorban nyújtott lenyűgöző teljesítményük miatt.”

Vágó Bernadett - akiről talán mondani sem kell, hogy évek óta meghatározó, szeretett tagja az Operett társulatának - pár hónappal ezelőtt már A Notre Dame-i toronyőr dalszövegírójának is bemutatkozhatott, amikor Stephen Schwartz Magyarországon járt. “Az Oscar-díjas szerző ámulva hallgatta Detti előadását. Szinte evidens, hogy őt is kiválasztottuk Esmeralda szerepére, hiszen korábban számos hősnő hangját adta klasszikus Disney-filmekben.” 

Szereposztás

A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK ÉS A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ KÖZÖS BEMUTATÓJA
 
A Notre Dame-i Toronyőr
musical két részben
 
Zeneszerző: Alan Menken    Dalszövegíró: Stephen Schwartz
                                   
Író: Peter Parnell
 
Készült Victor Hugo regénye alapján, a Disney film betétdalait felhasználva.
 
Vezényel: Makláry László, Hermann Szabolcs
 
Quasimodo Veréb Tamás 
Esmeralda Muri Enikő Vágó Bernadett
Claude Frollo Szabó P.Szilveszter / Szomor György
Phoebus de Martin kapitány Kocsis Dénes / Szerényi László
Clopin Trouillefou - a cigányok királya Mészáros Árpád Zsolt / Homonnay Zsolt
Fredric Charlus hadnagy
Gömöri András Máté / Horváth Dániel
Szent Aphrodisius Csuha Lajos
Vízköpő oroszlán Ottlik Ádám
Vízköpő Griff Vágó Zsuzsi
Vízköpő Manó Szerémy Dániel
Jehan Frollo - Claude öccse
Horváth Dániel / Gömöri András Máté
 
Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Musical együttese, Zenekara valamint a  MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékeiKaszkadőrök, Artisták

 

Zenei vezető: Makláry László        Karigazgató: Drucker Péter

Világítástervező: Somfai Péter

Rendezőasszisztens: Pányik Tamás                   Játékmester: Angyal Márta

Tánc és Játékmester: Lénárt Gábor       Vetítés: Bori Tamás

Zenei munkatársak: Axmann Péter, Déri Judit, Mihalics János, Puskás Dóra, Szekeres László

Díszlettervező: Khell Csörsz           Jelmeztervező: Horváth Kata

 

Koreográfus:

Duda Éva

 

Rendező

KERO®

 

©Disney

Presented by Arrangement with Music Theatre International (Europe).

A musicalt Magyarországon a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli.
 

 

     

A Notre Dame-i toronyőr Menken-Schwartz-Parnell musical szegediszabadtéri szeged dóm tér szegedi szabadtéri Quasimodo Párizs Notre Dame Veréb Tamás Oscar-díj Disney KERO

Megosztom


Kapcsolódó hírek

Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát

Alighogy véget ért az idén 85 éves fesztivál 2016-os programja, máris évadot értékelt a Szabadtéri. Több mint 72ezren voltak kíváncsiak az előadásokra. A következő nyár műsorát is meghirdették: új bemutatóként jön a Notre Dame-i toronyőr, a Vízkereszt vagy amit akartok és a Tosca.

Részletek   Megosztom

Lecsaptak a 2017-es Szabadtéri-jegyekre a nézők

Rengeteg belépő talált már gazdára, a közönség szereti és várja a jövő nyári műsort, melyben olyan új produkciók közül választhatunk, mint A Notre Dame-i toronyőr, A Vízkereszt és a Tosca.

Részletek   Megosztom

Bérletárak 2017

Részletek   Megosztom

További előadásaink

Giacomo Puccini

Tosca

opera

06. | 30.
07. | 01.
Jegyvásárlás

Johnson-Andersson-Ulvaeus

Mamma Mia!

musical

07. | 06., 07., 08.
Jegyvásárlás

Comden-Green-Freed-Brown

Ének az esőben

musical

07. | 14., 15., 16.
Jegyvásárlás