Jegyvásárlás

István, a király - négy helyett öt estén át!

István, a király - négy helyett öt estén át!

Újabb előadásnapon tűzi műsorára az István, a királyt 2024-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját a korábban meghirdetett dátumok mellett augusztus 18-án is láthatja majd a Dóm téri közönség.

Negyven év telt el azóta, hogy először színre vitték legnagyobb nemzeti rockoperánkat Szegeden; és tíz, mióta utoljára láthatta a művet a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. Az István, a király rajongói és a Szabadtéri kedvelői így kitörő lelkesedéssel fogadták az ikonikus előadás visszatértének hírét. Az érdeklődést tovább fokozza, hogy az István, a király egy nagy sikerrel bemutatott színrevitellel, Novák Péter izgalmas megoldásokkal teli, ötletes rendezésében, és kiváló színművészeket és énekeseket felvonultató sztárszereposztásban érkezik hazánk legnagyobb szabadtéri színpadára 2024 augusztusában.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel a Szegedi Szabadtéri Játékok ezért még egy alkalommal műsorára tűzi a Zikkurat Produkció előadását. A komoly várakozást kiváltó rockopera augusztus 10., 11. 19. és 20. mellett augusztus 18. estéjén is színpadra kerül a Dóm téren. Az új előadásnapra is megkezdődött a jegyértékesítés, és akárcsak a többi produkció és az István, a király többi napja esetében, erre az alkalomra is jegyet válthatnak az érdeklődők személyesen a szegedi Fesztivál Jegyirodában vagy az Interticket országos irodai hálózatának helyszínein, és online is a Szegedi Szabadtéri Játékok webes felületén. Bármelyik opció igénybevételekor lehetőség nyílik SZÉP-kártyás fizetésre is; sőt, ajándékutalványt is vásárolhat, aki Szabadtéri-élménnyel lepné meg szeretteit, ám rájuk kívánja bízni az előadás-választást.

A címszerepben Koltai-Nagy Balázzsal, Koppány szerepében Baricz Gergővel, valamint olyan további nagyszerű ének- és színművészek, mint Sena Dagadu, Horányi Juli, Borbély Richárd, Köteles Leander, Kardos-Horváth János és Herczku Ágnes közreműködésével autentikus és kirobbanó előadás várja az István, a király nézőit. A Szörényi Levente és Bródy János modern klasszikussá vált rockoperáját új köntösbe bújtató látványról a Szabadtéri Játékokon 30 éve részt vevő Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm tér adottságaihoz alkalmazott díszlete, és a Gizellaként színre is lépő Horányi Juli jelmezei gondoskodnak majd.

Megosztom

2023. december 01.


Világhírű francia zenekar lép fel az Újszegedi Szabadtéri Színpadon!

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szegedi Szabadtéri Játékok koncertsorozatát a francia Nouvelle Vague együttes nyitja meg június 19-én.

2024. február 22.

Részletek

Rocker királyfi a sors kezében – az István, a király címszerepében Koltai-Nagy Balázs

Augusztusban visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékokra az István, a király! A Zikkurat Produkció előadásának emblematikus címszerepét a Junior Prima-díjas Koltai-Nagy Balázs alakítja. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze prózai és zenés előadásokban is magabiztosan alakít, könnyedén életre kelt hősszerelmest, gonosztevőt, komplex figurát egyaránt. Az elmúlt években ráadásul egyre gyakrabban fordul meg a Dóm tér deszkáin. A nyárra készülődve arról kérdeztük, milyen emlékeket őriz a Szegedi Szabadtériről.

2024. február 16.

Részletek

Horror, realizmus és varázslat – páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren

Horesnyi Balázs díszletével és Madarász „Madár” János visual tervével születik meg Michael Kunze és Sylvester Lévay Rebeccája a Dóm téren. A musical első szabadtéri színrevitele izgalmas megoldásokkal, különleges vizuális élménnyel kápráztatja el a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. február 05.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Péter Bence Live

koncert

06. | 28.
Jegyvásárlás

Geszti - Monori - Tasnádi

Ezeregy éjszaka

world musical

07. | 05., 06., 07., 12., 13., 14.
Jegyvásárlás

Kunze - Lévay

Rebecca

musical

07. | 26., 27., 28.
08. | 02., 03.
Jegyvásárlás