Jegyvásárlás Online kérdőív

„Mi mindig hiszünk a mesékben” – újra próbál az Ezeregy éjszaka Szegeden

„Mi mindig hiszünk a mesékben” – újra próbál az Ezeregy éjszaka Szegeden

Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség kevesebb, mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.

Újra születésének helyszínén próbál a tavalyi év legnagyobb musicalszenzációja, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszakája. A world musical népes szereplőgárdája hétfőn látott ismét munkához a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás rendező, koreográfus vezetésével.
A kedd délelőtti próbán Barnák László, a teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója is köszöntötte az ország ismert és elismert színművészeiből, táncosaiból, a szegedi színház saját társulatának kiválóságaiból, statisztákból és műszaki munkatársakból verbuválódott, összeszokott és válogatott csapatot, akik egytől egyig azon dolgoznak, hogy a sokak szívét megérintő musical újra ugyanolyan, vagy még nagyszerűbb formában kerüljön a nézők elé a Dóm térre, mint ahogyan oly sokan megszerették 2023-ban. A főigazgató elmondta a megjelenteknek, teltházas, kitörő ovációval zárult Ajándékkoncert nyitotta meg a megelőző estén hazánk legnagyobb és legrégebbi színházi fesztiváljának, a 93 éves Szabadtéri Játékoknak nagyszínpadi műsorát. Hozzátette, a Szabadtéri nemcsak a város és a régió, de az ország kulturális életének is kiemelt zászlóshajója, amely a legtöbb nézőt vonzza évről évre a nyári színházi fesztiválok sorában. Már több, mint 75000 jegy talált gazdára az idei produkciókra, amelyek közül 24000 idén is az Ezeregy éjszakára szól, amelynek hat estéjére már csak elvétve kaphatók belépők. A főigazgató hangsúlyozta, a nagyszabású musical a Szabadtéri Játékok eddigi legsikeresebb önálló produkciója, amely ráadásul – a Színház és a Szabadtéri számára kiemelt fontosságú szempontot képviselve – olyan kortárs ősbemutató, amely hazai szerzők zsenijét dicséri.

Juronics Tamás, az előadás rendezője elárulta, boldogsággal és lendülettel teli vette kezdetét az Ezeregy éjszaka felújítópróba-időszaka. Büszkeségét és örömét fejezte ki a társulat nevében, amelynek tagjai méltán érezhetik úgy, a páratlanul kedvező musical ősbemutatójának résztvevőiként beírták neveiket a magyar színháztörténetbe. A rendező hozzátette, nemcsak a közreműködők között született szoros művészi és baráti közösség, a színpadon állók a nézőkkel, az előadás népes rajongótáborával is közösségbe kerültek. Elárulta, a produkció szép sikereinek további emelésére törekszik idén is. Alkotótársaival, köztük Czár Gergely társkoreográfussal az elmúlt évad tapasztalatait latba vetve olyan, kisebb változtatásokkal készülnek az idei Dóm téri szériára, amelyek a rendező reményei szerint még dinamikusabbá teszik a Tasnádi István által ismerősségében is újszerű csavarokkal tűzdelt, pergő történetet, még maradandóbb élménnyé teszik az előadást a közönség számára. Az országos szinten is egyedülálló élmény megteremtésében a látvány szerepét is hangsúlyozta, Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező, animációs supervisor és Madarász „Madár” János visual- és világítástervező munkáját dicsérve.

A musical legfülbemászóbb számainak próbája előtt a rendező még hozzátette, az Ezeregy éjszaka olyan, mint egy igazi jó mese: mindenkinek aktuális állapotának megfelelő üzenettel szolgál, fontos igazságokat hordoz kinek-kinek a maga szintjén megfogalmazva, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A grandiózus, egzotikus csodamusical július 5-én, 6-án, 7-én, 12-én, 13-án és 14-én várja közönségét a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán, mielőtt átadja a terepet az alkotók szándéka szerint nem kevésbé látványos és emlékezetes idei Szabadtéri-bemutatónak, a Rebeccának.

Megosztom

2024. június 25.


Rebecca Szegedre költözött

A Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik a Rebecca próbaidőszaka. Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 26-án.

2024. július 10.

Részletek

Újra Szabadtéri Szalon – a házigazda: Stahl Judit

Újra visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok online beszélgetéssorozata, a Szabadtéri Szalon. A Dóm tér előadásait megelőző, élőben közvetített találkozó háziasszonya harmadik alkalommal is Stahl Judit lesz, aki idén elsőként Péter Bence Live-koncertje előtt várja az érdeklődőket június 27-én 17.00 órától.

2024. június 24.

Részletek

Kirobbanó lendülettel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok

Közel teltházas néptáncgálával vette kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadást megelőzően Barnák László főigazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a programsorozatot.

2024. június 17.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás