Jegyvásárlás Online kérdőív

Felépült az ország legnagyobb színháza

Felépült az ország legnagyobb színháza

A héten már a Dóm téren próbálják A bolygó hollandi produkciót. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2000 nm-es épített fesztiválhelyszíne három hét alatt lett kész.

Szerdától már a csillagfényes Dóm téren próbálja a stáb a Szegedi Szabadtéri nyitóprodukcióját, A bolygó hollandit. Ők vehetik birtokba először az idén megújult, ismét eredeti pozíciójában felállított fesztiválhelyszínt. A 85 éves Szabadtéri két év után újra a fenséges szépségű Fogadalmi Templommal szemben várja nézőit, a változatos produkcióknak újfent a dóm nyújtja az állandó “díszletet”.

Mindösszesen három hét alatt épült fel az ország legnagyobb színháza a semmiből. Ráadásul az eredeti konstrukció évtizedek alatt már kipróbált elhelyezkedésén változtatni is kellett. A kész helyszín azonban minden eddigi megjelenésénél szebb, európai léptékű formában várja a közönséget.

A teljes épített fesztiválhelyszín eddig is elképesztő méretei most még növekedtek. A színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis immár összesen mintegy 2000 négyzetméter. A Dóm térre szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya 140ezer kilogramm. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia.

Ezt a már önmagában lenyűgöző “játszóteret” birtokolja tehát péntektől a világhírű énekes, Paul Potts is, aki a Kormányost énekli a Wagner-operában. A helyszínt előtte darabbeli partnerei, László Boldizsár, Rálik Szilvia, Altorjay Tamás, Kálmándy Mihály, Wiedemann Bernadett operaénekesek próbálják ki már szerdától, Szabó Máté rendező irányítása alatt.

Megosztom

2016. június 20.


Duplázik az Aranylakodalom az Újszegedi Szabadtéri Színpadon!

A közönség élénk érdeklődésére való tekintettel még egy alkalommal látható lesz a Játékszín Aranylakodalom című előadása Szegeden. Szente Vajk vígjátéka augusztus 3. után augusztus 4. este is színpadra kerül az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

2024. július 15.

Részletek

Rebecca Szegedre költözött

A Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik a Rebecca próbaidőszaka. Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 26-án.

2024. július 10.

Részletek

„Mi mindig hiszünk a mesékben” – újra próbál az Ezeregy éjszaka Szegeden

Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség kevesebb, mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.

2024. június 25.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás