Jegyvásárlás

Megérkezett Szegedre a Chicago!

Megérkezett Szegedre a Chicago!

Szegeden folytatódik a Szabadtéri Játékok történetében először színpadra kerülő Chicago próbafolyamata. A musical résztvevői csütörtöktől a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Dóm téri színpadon készülnek tovább az előadás augusztus 12-i bemutatójára.

Új szakaszába lépett a Szegedi Szabadtéri Játékok első Chicago előadásának próbafolyamata. A Fesztivál saját produkciójaként színpadra kerülő musical alkotógárdája megérkezett a bemutató helyszínére, hogy birtokba vegye előbb a Szegedi Nemzeti Színház, majd a Szabadtéri nagyszínpadát.

Az első szegedi próba alkalmából Barnák László főigazgató és Béres Attila rendező köszöntötte az egybegyűlteket. Barnák László elmondta, a produkció résztvevői több hete dolgoznak azon, hogy a világ kőszínházaiban évtizedek óta sikerrel játszott előadás méltó otthonra találjon a Dóm tér színpadán is, és a különleges helyszín méreteihez illően elkápráztassa a közönséget. Béres Attila hozzátette, az eredeti rendezői elképzelések sokat alakultak a színművészek meglátásai, művészi intuíciója szerint, így valódi csapatmunka eredményeként születik meg a Szabadtéri Játékok első Chicagója.

A próbafolyamat korábbi szakaszai során már kiderült, kiváló az összhang az ország színházművészetének legjavát felvonultató darab népes alkotógárdájában. Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk, Mészáros Máté vezető színészek mellett hazánk több neves színházának – köztük a Szegedi Nemzeti Színház – színművészei, és Silló István karmester vezényletével az ország különböző pontjairól érkezett zenekari művészek és kiváló táncművészek járulnak majd hozzá az előadás sikeréhez. A húszfős szereplőgárdához csatlakoztak a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái is, akiket július 19-én választott ki a jelentkezők közül Barta Dóra koreográfus és Papp Janó jelmeztervező.

A szegedi munka a gyilkos Roxie Hart elfogásjelenetének próbájával vette kezdetét. Az izgalmas részletet persze – az újdonságokban bővelkedő előadás szellemiségének megfelelően – némi csavarral láthatják majd a Dóm téri színpad nézői.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világsikerű dzsessz-musicaljét először augusztus 12-én tekinthetik meg a színházrajongók a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd ezt követően további öt alkalommal. A Chicago elgondolkodtató igazságokban, fergeteges humorban és vérpezsdítő ritmusokban gazdag előadásaira jegyek még elérhetőek a Fesztivál Jegyirodában vagy akár online, a Szabadtéri Játékok weboldalán. Jegyvásárlás SZÉP-kártyával is lehetséges, ráadásul a Szabadtéri-belépővel rendelkezők ingyenesen tekinthetik meg az augusztus végéig meghosszabbított XIX. Táblaképfestészeti Biennálét a REÖK-ben.

Megosztom

2022. július 28.


Meghirdette jövő évi műsorát a Szabadtéri Játékok!

Meghirdette Dóm téri programját és újszegedi koncertműsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A nagyszínpad 5 zenés előadása között saját bemutató és továbbjátszás, valamint Ajándékkoncert is szerepel; és visszatér 7 estén a népszerű újszegedi koncertsorozat is.

2022. november 22.

Részletek

Adathalász levelek

2022. október 21.

Részletek

Közel 65 ezren voltak kíváncsiak a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es évadára

Sikerrel zárta idei évadát a 91 éves Szegedi Szabadtéri Játékok. A Dóm téri és az előző évekhez képest kétszeres előadásszámot produkáló Újszegedi Szabadtéri Színpad előadásaira közel hatvanötezren látogattak el ebben az évben.

2022. augusztus 31.

Részletek
További hírek

További előadásaink

Ajándékkoncert

szimfonikus zenekari koncert

Jegyvásárlás

Kander-Ebb-Fosse

Chicago

musical

07. | 28., 29., 30.
Jegyvásárlás

Geszti-Monori-Tasnádi

Ezeregy éjszaka

worldmusical

08. | 11., 12., 18., 19., 20.
Jegyvásárlás