Jegyvásárlás

Stohl András keveri a bajt az Ezeregy éjszaka world musicalben

Stohl András keveri a bajt az Ezeregy éjszaka world musicalben

Stohl Andrással egészül ki az Ezeregy éjszaka főszereplőinek névsora. A Jászai Mari-díjas színművész a world musical gonosztevője, Dzsáfár szerepében lép színpadra Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István augusztusi ősbemutatójában.

Az Ezeregy éjszaka újabb főszereplőjének kilétéről rántja le a leplet a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az idei programsorozat zárásául szolgáló fergeteges world musical a magyar színházi világ neves művészeit tömöríti majd vezető színészeinek sorában. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István augusztus 11-én debütáló előadásának több hősét már megismerhette a Fesztivál híreit figyelemmel kísérő közönség.

A többezer éves keleti mesegyűjtemény ismert és kevésbé ismert mozzanatait, legszebb epizódjait feldolgozó történet keretjátékában Sahriár király és az okos Seherezádé szerepében Bányai Kelemen Barnát és Trokán Nórát láthatják a Dóm téri nagyszínpad nézői. A cselekmény középpontjában Márkus Luca és Tasnádi Bence állnak majd tolvajként és ifjú kalifaként. Mészáros Máté pedig mindkét mesei szinten megjelenik kettős szerepben: dzsinn és eunuch képében. Az összetett, mégis az egész család érdeklődésére számot tartó történet antagonistája Dzsáfár lesz. 
Az Ezeregy éjszaka számos szereplőjéhez hasonlóan az eredetileg perzsa vezír alakja is valós történelmi személyen alapszik, és változatos szerepkörökben számos mesében feltűnik. A Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójában becsvágyó nagyvezírként lép színre, aki még az árulástól sem riad vissza, és a feketemágiát is segítségül hívja, hogy elérhesse nagyratörő céljait.

A reménybeli trónbitorló szerepében hazánk egyik legnépszerűbb színművésze, Stohl András csatlakozik az Ezeregy éjszaka alkotói csapatához. Az általa megformált alak központi jelentőségű lesz, hiszen gonosztevő nélkül nem jön létre a Seherezádé meséjét elindító konfliktus. A Jászai Mari-díjas színész, műsorvezető számára ráadásul sajátos kihívásokkal jár, hogy egy olyan karaktert kell életre keltenie, akinek történetét számos, köztük világhírű feldolgozásokban is megismerhették már a nézők.

A tapasztalt művész azonban nem riad vissza a feladattól, különösképpen, mert számára jól ismert játszóhelyen készülhet a bemutatóra.
„Már sokadszorra járok a Szabadtéri Játékokon: a Csárdáskirálynővel kezdtem, Alföldi Róbert rendezésében, utána jött a Mágnás Miska, majd az István, a király, amelyet ott mutattunk be. Mindegyik külön-külön fantasztikus élmény volt. Szerepeltem a Cigányszerelemben is, Béres Attila rendezésében, aztán következett a Hegedűs a háztetőn, és Mamma miá!-t is játszottam lent.” – idézte fel szegedi élményeit Stohl András, aki azt is elárulta, miért különleges számára a Dóm tér színpada: „Szeged, ha mondhatok ilyet, a szívem csücske, mindenféle szempontból, így a nyári játékok szempontjából is. Elképesztő élmény ennyi ember előtt, és ekkora szerető közönség előtt szerepelni. Szegeden még sosem éreztem úgy, hogy ne drukkolt volna a nézőtér. Ők nem kritikusként ülnek be az előadásra, ők jól akarják magukat érezni, és szeretni akarják a színészeket, a produkciókat, legalábbis én mindig ezt tapasztaltam. Akárhányszor játszom a Szegedi Szabadtérin, az nekem mindig a nyár egyik csúcspontja - nagyon remélem, hogy most is így lesz!”

A napfény városába idén is örömmel visszatérő színész és kiváló művésztársainak alakítását hat alkalommal tekinthetik meg a musicalrajongók. Az Ezeregy éjszaka augusztus 11., 12., 13., 18., 19. és 20. este hívja egzotikus mesebeli utazásra a Szegedi Szabadtéri Játékok látogatóit. Aki nem szeretne lemaradni róla, megvásárolhatja belépőjét az Interticket jegyirodai hálózatán, a szegedi Fesztivál Jegyirodában, vagy akár a Szabadtéri Játékok weboldalán.

Megosztom

2023. április 27.


Kirobbanó lendülettel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok

Közel teltházas néptáncgálával vette kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadást megelőzően Barnák László főigazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a programsorozatot.

2024. június 17.

Részletek

Próbálja a Rebeccát a Szegedi Szabadtéri

Elindult a Szegedi Szabadtéri Játékok új produkciója, a Rebecca próbafolyamata. Béres Attila rendező irányításával az Óbudai Distr3ct rendezvényteremben láttak munkához az előadás közreműködői, majd júliusban Szegeden folytatódnak a nagyszabású musical előkészületei.

2024. június 10.

Részletek

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

A Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészek is fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok készülő bemutatójában. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalének Béres Attila-rendezte, vadonatúj színrevitelében Barnák László, Borovics Tamás, Dobos Katalin és Gömöri Krisztián is színpadra áll a Dóm téren.

2024. június 07.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás