Jegyvásárlás

Szerelmes operaslágerek az Ajándékkoncerten

Szerelmes operaslágerek az Ajándékkoncerten

Giacomo Puccini népszerű dallamai csendülnek fel a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar 2024-es ajándékkoncertjén. Az ingyenesen megtekinthető koncertre június 24-én kerül sor.

Idén Szent Iván éjjelén, június 24-én rendezik meg a szegedi komolyzenei élet egyik legnépszerűbb, kiemelt eseményét, a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjét a Dóm téren. Az év leghosszabb, hagyományosan vigasságok-övezte napja a fiatal szerelmesek számára valódi örömünnep, hiszen számos termékenységi hiedelem, párválasztási szokás is tartozott a Szent Iván-éjhez. Ezen az estén a Dóm téren is a romantika kapja a főszerepet: az olasz opera egyik legnagyobb zeneszerzője, Giacomo Puccini legszebb darabjainak szerelmes - szenvedélyes részletei hangzanak el hazánk legnagyobb színpadán a Puccini és a szerelem címet viselő hangversenyen.
A nagyszabású koncert felidézi a szerző mintegy félévszázados pályafutásának legemlékezetesebb operáit, legnépszerűbb drámáinak szívbemarkoló dallamait. Az első felvonásban a közönség Puccini legelső operájából, a Lidércekből, majd a Bohéméletből, a Toscából és a Pillangókisasszonyból hallhat részleteket, a második felvonásban pedig a Manon Lescaut – amelyet az évadban nagy sikerrel mutatott be Juronics Tamás rendezésében a Szegedi Nemzeti Színház -, a Gianni Schicchi és a Turandot kedvelt áriái szólalnak meg.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar nagyszerű művészeit a zenekar igazgatója, a Liszt Ferenc-díjas Gyüdi Sándor vezényli majd.  Az olasz opera megújításáról, gyakran karakteres ecsetvonásokkal megrajzolt nőalakokat középpontba állító és finom lélekábrázolásra épülő műveiről ismert, későromantikus szerző szárnyaló áriát, sziporkázó vagy éppen keserédes duettjeit az operajátszás kiválóságai szólaltatják meg június 24-én. 

A hangverseny – a hagyományokhoz híven – idén is díjmentes szórakozást kínál a nagymúltú együttes és a Fesztivál rajongóinak, a komolyzene kedvelőinek. 2024-ben is szegedi lakcímkártyával, személyesen jelentkezhetnek majd jegyekért az Ajándékkoncert leendő nézői; hogy erre mely napokon lesz lehetőség, arról a Fesztivál rövidesen tájékoztatja a közönséget.

Megosztom

2024. május 10.


Színházi kiválóságok emlékeznek Cseh Tamásra a Szegedi Szabadtérin

Színészlegendákkal érkezik Szegedre Hrutka Róbert Cseh Tamás-emlékestje, a „Csönded vagyok”. Az ikonikus zenész Bereményi Gézával közös dalait Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Für Anikó, Cserhalmi György, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Gubik Petra kelti életre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

2024. május 16.

Részletek

Szerelmi bájital: operabemutató az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Teljes előadás formájában mutatja be a Szerelmi bájital című operát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A koncepcióváltásról Barnák László főigazgató a produkció kedd esti próbáján tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2024. május 15.

Részletek

Amerikai díva a Riviérán – Udvaros Dorottya is színre lép a Rebeccában

Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze is erősíti a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának szereplőgárdáját. Udvaros Dorottya Mrs. Van Hopper szerepében lép színpadra Béres Attila rendezésében, hazánk legnagyobb színpadán.

2024. április 26.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás