Jegyvásárlás Nyereményjáték

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

Férfiak és hölgyek egyaránt jelentkezhetnek a felhívásra, amelynek keretében készülő Rebecca-bemutatójának tánckari művészeit szeretné megtalálni a Szegedi Szabadtéri Játékok. Koreográfusként Tihanyi Ákos neve fémjelzi majd az izgalmas produkciót, aki a Fesztivál nem egy sikerdarabjának – a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mamma mia!, a Valahol Európában és A nyomorultak musicalszenzációknak – mozgásáért felelt az elmúlt évek során.

Alkotótársaival olyan, 18 és 35 éves kor közötti női és férfitáncosok jelentkezésére számít, akik elsősorban moderntáncos és a musicalműfajhoz megfelelő tánctechnikai tudással rendelkeznek; magabiztosak, jó kiállásúak, gyorsan tanulnak, eredményesen tudnak egy csapat tagjaként dolgozni, és képesek különböző karakterek megjelenítésére. Musicalprodukciókban szerzett korábbi tapasztalat előnyt jelent, az énektudás pedig ugyan nem feltétele a jelentkezésnek, de megléte szintén előnyös a reménybeli tánckari tagokra nézve.
A pályázók egész alakos fényképes önéletrajz beküldésével, a casting@szegediszabadteri.hu címen nyújthatják be jelentkezésüket március 25-ig.

Sylvester Lévay nagyívű zenéjének megelevenítésében, a különleges hangulatú, ódon mégis életteli múlt századbeli világ megteremtésében különösen fontos szerep jut majd az előadás táncos közreműködőinek, így intenzív és mozgalmas felkészülési folyamat vár rájuk. A szervezők ezért kérik az érdeklődő táncosokat, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban, beleértve az éjszakai próbákat is, valamint az előadások, illetve esőnapok során rugalmasan, végig rendelkezésre tudnak állni. A próbákat június 10-től egy hónapon át Budapesten, majd Szegeden a Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékok nagyszínpadán tartják előzetesen egyeztetett beosztás szerint, július 17-től elsősorban esti, éjszakai helyszíni próbákkal.
A kiválasztott táncosok közreműködésével július 26., 27, 28. valamint augusztus 2. és 3. este játsszák majd a produkciót a Szabadtéri Játékokon, Béres Attila rendezésében, főbb szerepekben Gubik Petrával, Janza Katával, Gallusz Nikolett-tel, Dolhai Attilával, Szaszák Zsolttal és kiváló művésztársaikkal.

A Rebecca táncosait várhatóan április 7-én választják ki, fővárosi helyszínen. A személyes meghallgatásra bejutott jelentkezőket a szervezők emailben értesítik majd a casting pontos helyszínéről és kezdési időpontjáról.  A felhívás részleteiről bővebb információ elérhető a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán; további felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban pedig a casting@szegediszabadteri.hu címen érdeklődhetnek a nagyszabású előadás reménybeli táncművészei.

Megosztom

2024. március 11.


Medveczky Balázs a Rebeccában!

Rebecca-bemutatójának újabb szereplőjéről rántja le a leplet a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az intrikus Jack Favell szerepében a Junior Prima-díjas Medveczky Balázs lép színre Béres Attila rendezésében.

2024. április 12.

Részletek

A tánc ereje egy sokoldalúságában klasszikus musicalben – Tihanyi Ákos koreográfus a Rebeccáról

A Pécsi Művészeti Szakközépiskolából Nyugat-Európa és Japán legnevesebb színházain át vezetett a hazai színpadi táncművészetben betöltött mai szerepéig a Seregi László-díjas Tihanyi Ákos útja. A Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának koreográfusa a Madách Színház vezető koreográfusaként, átütő sikerű musicalprodukciók alkotójaként maga is egyre több fiatal, feltörekvő táncosnak adja át a szakma rejtelmeit. A Rebecca leendő táncosai számára kiírt meghallgatásra készülve a világszínvonalú művészek alakját is felidézte, akik a leginkább befolyásolták karrierjét.

2024. április 04.

Részletek

Gyermekcastingot tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Novák Péter rendező meghallgatta az István, a király leendő gyermekstatisztáit Szegeden. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában, a Zikkurat Produkció előadásában léphetnek színpadra a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó jelentkezők augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

2024. március 13.

Részletek
További hírek

További előadásaink

A mi mesénk

a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsora

06. | 16.
Jegyvásárlás

Jerry Herman – Harvey Fierstein, Jean Poiret színdarabja alapján

Az Őrült Nők Ketrece

musical

06. | 28., 29.
Jegyvásárlás

Bess Wohl

Válaszfalak

vígjáték

07. | 12., 13.
Jegyvásárlás